Επιμορφωτικό Σεμινάριο

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Δ.Σ. Άνω Μητρουσίου Σερρών, το 10ο Δ.Σ. Πολίχνης, το 4ο Δ.Σ. Ορεστιάδας,
και το 3ο Δ.Σ. Νιγρίτας,
συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν,
την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, 5.30-8.30μμ.,

σε διαδικτυακή επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς και γονείς 
με θέμα:

«Διαχείριση συγκρούσεων μεταξύ των παιδιών: δεξιότητες επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και γονείς»

  • Ποιες ανάγκες υπάρχουν πίσω από το θυμό των παιδιών;
  • Πως εκφράζω το θυμό μου χωρίς να γίνομαι επιθετικός ως ενήλικας;
  • Με ποιο τρόπο συνδέονται ο σεβασμός και ο φόβος;
  • Πως μπορώ να ενθαρρύνω τα παιδιά ώστε να εκφράζουν τις ανάγκες τους με αυτοσεβασμό και αλληλοσεβασμό;
  • Πως μπορώ να ενισχύσω την ενσυναίσθηση των παιδιών σε μία σύγκρουση;
  • Ποιες είναι οι δεξιότητες του διαμεσολαβητή – ειρηνοποιού στις συγκρούσεις μεταξύ των παιδιών;

Ομιλήτρια: Καραβόλτσου Αθηνά,

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας (Μsc), Ψυχοθεραπεύτρια (επί πτυχίω), Θεατρολόγος (Μed), Μαθηματικός.

Την εκδήλωση υποστηρίζει ο Σύλλογος Γονέων, το ΚΔΑΠ Άνω Μητρουσίου ‘Όμορφος Κόσμος’ και ο Σύλλογος Γυναικών ΔΗΜΗΤΡΑ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Σερρών σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών,  πραγματοποίησε προβολή εκπαιδευτικού και οπτικοακουστικού υλικού, την Τετάρτη  6 Απριλίου 2022, στην Αίθουσα του Κέντρου Νεότητας του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μητρουσίου, της Δημοτικής Ενότητας Καπετάν Μητρουσίου. Πραγματοποιήθηκαν προβολές των εξής ταινιών:

«Αστερίξ-Το μυστικό του μαγικού ζωμού» στις 17:00

«Ο μαγικός καθρέφτης» στις 19:00 μ.μ.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και προσφέρθηκαν στους θεατές χυμοί, νερά , σνακ και δώρα.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Δ. ΕΝ. ΚΑΠ. ΜΗΤΡΟΥΣΙΟΥ_6.4.22

 

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019, στο χώρο του σχολείου μας ημερίδα με θέμα » σχολικός εκφοβισμός και νομικές προεκτάσεις» , με πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

SE K 2019 S EK 2019 NET 2 DS EK 2019 NET 1

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, από τον Πατέρα Θεολόγη ο  αγιασμός για την  έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Τουρτούρα, της δημοτικής συμβούλου κ, Καρασουλτάνη – Σιάκκα, του προέδρου της κοινότητας Μητρουσίου κ. Βέλλιου, των κοινοτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών , μαθητών και πλήθος γονέων και κηδεμόνων.

Ευχή του Διευθυντή του Σχολείου κ. Βρακόπουλου ήταν η συνεργασία εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτείας με κοινό στόχο την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας και την πρόοδο των μαθητών.

DSC01587 NET DSC01586 NET DSC01585 NET 1

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Με την επιμνημόσυνη δέηση, την κατάθεση στεφανιών και την παρέλαση των μαθητών του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του συλλόγου παιδιών με αυτισμό «Ηλιαχτίδα» και των μελών του πολιτιστικού συλλόγου «Καπετάν Μητρούσης» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 1821.

Προηγήθηκαν την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απαγγελίες ποιημάτων, παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων και τραγουδιών από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝΤΡΟΥ

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές της  E’ & ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας τραγούδησαν,όπως και πέρυσι, στη γιορτή  που οργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος Γυναικών,  «φωτίζοντας» με τα χαμόγελα και τις μελωδίες τους το χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στο πάρκο του Άνω Μητρουσίου.

Καλές γιορτές!!!

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της  Εθνικής μας Επέτειου. Την Παρασκευή, ανήμερα της Επετείου του «ΟΧΙ», το Σχολείο μας πήγε στην Εκκλησία, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο πεσόντων Ηρώων της κοινότητας μας. Ακολούθησε μαθητική παρέλαση και παρέλαση του πολιτιστικού συλλόγου «Καπετάν Μητρούσης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εορτασμού του Μακεδονικού αγώνα. Προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο απόγονος του Ιωάννη Ούρδα, τοπικού Μακεδονομάχου που έδρασε δίπλα στον Καπετάν Μητρούση , Κος Βουρλιάκης Γιάννης , ντυμένος με την παραδοσιακή  στολή του.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ » ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ»

Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε ο μαθητικός διαγωνισμός » Μάχη των Οχυρών» που συνδιογράνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών και ο Σύνδεσμος Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.

Το σχολείο μας πήρε μέρος με την τρισδιάστατη κατασκευή των μαθητών της Δ΄τάξης υπό την εποπτεία του Δασκάλου τους κ. Καϊμακάμη Γεωργίου και τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο στην κατηγορία του μαζί με τρία ακόμη έργα άλλων σχολείων. Συμμετείχε έτσι στην κλήρωση για το ταξίδι στην Νορμανδία αλλά κληρώθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους. Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και ευχόμαστε καλό ταξίδι στους τυχερούς της κλήρωσης.