ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΝΟΣΟΥ

Με την επαναλειτουργία της σχολικής μας μονάδας  τονίστηκε στους μαθητές  η αναγκαία ευλαβική τήρηση των μέτρων πρόληψης μετάδοσης του κορονοϊού προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι μολύνσεις. Θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία  των γονέων προς αποφυγή οποιασδήποτε χαλάρωσης.

Παρακαλούμε να αποφεύγετε τον συνωστισμό τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών. Επιστρέφοντας στο σπίτι να φροντίζετε ώστε τα παιδιά σας να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους και οπωσδήποτε να μην έρχονται σε επαφή με ευπαθή άτομα.

Εάν διαπιστώσετε ότι εσείς ή τα παιδιά σας έχετε πιθανώς εκτεθεί στον ιό ή έχετε ενδεχομένως κάποια ύποπτα συμπτώματα παρακαλούμε να ειδοποιείτε το σχολείο μας στο 2321075204 και τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι.

Μη διστάσετε για οποιαδήποτε απορία και παρατήρησή σας,  να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Όλοι μαζί θα το ξεπεράσουμε, κρατώντας τις πύλες της μάθησης και κοινωνικοποίησης των μαθητών μας ανοιχτές.

 

ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών  ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τα παρακάτω:

Οι μαθητές των τάξεων Β, Δ και ΣΤ θα προσέρχονται στο σχολείο στις 8:00 και θα αποχωρούν στις 13:15

Οι μαθητές των τάξεων Α, Γ και Ε θα προσέρχονται στο σχολείο στις 8:10 και θα αποχωρούν στις 13:25

Θα χρησιμοποιούνται και οι τρεις είσοδοι της αυλής τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση των μαθητών.

Παρακαλούνται οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους να κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 /1/2021.

 

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Διευθυντής και το προσωπικό του Σχολείου μας ευχαριστεί το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Μητρουσίου για την αγορά ξύλινων στηριγμάτων ανάρτησης μαθητικών εργασιών.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

20181130 123015 νετ Ok
?????????????

Οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου την παράσταση

«Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ»

 της παιδικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ
ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ
σε διασκευή του ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΒΑΝΙΔΗ
και σκηνοθεσία της  ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου 2018-2019 (5031898)

 

Η δημιουργία του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ εδράζεται στη συνταγματική δέσμευση για παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές της ίδιας βαθμίδας και επιχειρείται, αφενός μεν, με την ενιαία παροχή κοινών γνωστικών και διδακτικών αντικειμένων σε όλους τους τύπους δημοτικών σχολείων της χώρας, αφετέρου δε, με την επέκταση των προσφερόμενων νέων γνωστικών αντικειμένων. Το Ενιαίου Τύπου Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί με ενιαίο ωράριο και με ζώνη ολοήμερου προγράμματος. Επιπροσθέτως, στο πλαίσιο του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου προσφέρεται ένα σύνολο από επιλογές διδακτικών αντικειμένων που προσφέρουν την ευκαιρία για την πολύπλευρη ανάπτυξη των ψυχοκινητικών και γνωστικών δεξιοτήτων των μαθητών.
Η Δράση προβλέπει την απασχόληση αναπληρωτών εκπαιδευτικών (δασκάλων και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων) προκειμένου το σύνολο των σχολικών μονάδων να λειτουργήσουν ως Ενιαίου Τύπου Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.

Διάρκεια υλοποίησης της Πράξης: 01/08/2018 – 31/12/2019 (Σχολικό έτος 2018-2019)

 

ΑΦΙΣΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΟΛΟΗΜ Δ Σ 2018-2019

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών στην Α’ τάξη του σχολείου μας θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαΐου.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της εγγραφής  είναι τα εξής:

α.  Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. ( Δεν απαιτείται η προσκόμιση από τους γονείς αλλά αναζητείται αυτόματα από τη σχολική μονάδα).

β. Επίδειξη του Βιβλιαρίου  Υγείας του Παιδιού.

γ.  Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή.

δ. Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.